Αναζήτηση

Psycorepaths - Your Entropia Has Finally Arrived


Έχοντας πλέον σχεδόν μία δεκαετία πορείας στην πλάτη τους και αρκετές δουλειές μέχρι σήμερα, ήρθε η ώρα για τους Psycorepaths να κυκλοφορήσουν το πρώτο κανονικό τους album με τίτλο Your Entropia Has Finally Arrived. Το album αποτελείται από 8 τραγούδια, τρία εκ των οποίων είναι επανηχογραφήσεις των κομματιών του Your Entropia Has Arrived promo και τα υπόλοιπα είναι νέα.

Αυτό που έχουμε λοιπόν εδώ είναι ένα album το οποίο έχει ξεκάθαρες hardcore βάσεις, από τους στίχους που φέρνουν κάτι από την οργή των Earth Crisis μέχρι τη μουσική που είναι επηρεασμένη κυρίως από τον brutal και beatdown hardcore ήχο αλλά και από το 90s thrash.

Ίσως κάποιοι να έχουν τις αμφιβολίες τους διαβάζοντας τα παραπάνω, αλλά οι Psycorepaths δεν αναμασούν τα ήδη παιγμένα και από την αρχή του δίσκου ακόμα δεν αφήνουν περιθώρια αμφισβήτησης.

Η μπάντα φαίνεται πολύ δεμένη και όπως είναι φυσικό αυτό βγαίνει και στη μουσική, όπου έχουν χτίσει μία ατελείωτη σειρά από ογκώδη μεταλλικά riffs που στηρίζονται σε ένα ασταμάτητο groove, χάρη στο εντυπωσιακό rhythm section με το συνεχές σφυροκόπημα τόσο από το μπάσο όσο και από τα τύμπανα, με αποτέλεσμα ο δίσκος να ακούγεται απλά ασταμάτητος. Τα φωνητικά είναι brutal και οργισμένα δένοντας απόλυτα με την μουσική και όσο για την πραγματικά πολύ καλή παραγωγή, είναι και αυτή ένα από τα δυνατά σημεία του album.

Τα κομμάτια στην πλειοψηφία τους κινούνται σε μεσαίες ταχύτητες και οι ρυθμοί αλλάζουν συνεχώς, όμως αυτό δεν σημαίνει πως δεν υπάρχουν και τα πολύ πιο γρήγορα μέρη, όπως π.χ. η καταιγιστική εισαγωγή του You Don't Get My Money, που μου έφερε στο μυαλό κάτι από (πρόσφατους) Slayer και είναι ένα από τα τραγούδια που προσωπικά ξεχώρισα μαζί με τα Planet Under Destruction, In Front of My Eyes και Keepin' the Vows, χωρίς τα υπόλοιπα να υστερούν. Η διάρκεια τους είναι ιδανική γι' αυτό το είδος, αφού κινούνται ανάμεσα στα 3 με 4 λεπτά, πράγμα που τα κάνει σίγουρα πιο συμπαγή και έτσι η ακρόαση του album κυλάει πολύ άνετα.

Εδώ θα πρέπει να αναφέρουμε και τις συμμετοχές μελών από τους Eden Demise και Procreate στο προαναφερθέν In Front of My Eyes και από τους Γάλλους Providence στο Battles!, που δίνουν ακόμα μία extra ώθηση στο album.

Δεν νομίζω πως μένει κάτι άλλο, εκτός από ένα μεγάλο μπράβο στα παιδιά για την πολύ καλή προσπάθεια και ένα ακόμα thanks στον Σπύρο που με προμήθευσε με το promo τους.

Το Your Entropia Has Finally Arrived κυκλοφορεί από τις Angy Owl Records και Nervous B.D. Style Produxxxions.

Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου