Αναζήτηση

Soundkrash - Shipwreck EP (review)

soundkrash shipwreck


Οι περισσότεροι μάλλον ήδη γνωρίζετε τους Soundkrash, μία από τις βαρύτερες νέες ελληνικές hardcore μπάντες και το Shipwreck είναι το νέο τους EP, το οποίο κυκλοφόρησε πριν λίγες μέρες.

Αυτή είναι η δεύτερη δουλειά της μπάντας και αν κάτι είναι εμφανές από την πρώτη ακρόαση των τεσσάρων τραγουδιών που περιέχονται εδώ, είναι πως η μπάντα βασίζεται κυρίως στα break & beatdown μέρη, συνδυάζοντάς τα με γρήγορα mosh ξεσπάσματα και αντίστοιχα brutal φωνητικά.

To EP ανοίγει με το Pull Your Plug, το οποίο αρχίζει και τελειώνει με ένα (πολύ) αργό riff και ανάμεσα παίζει με τις εναλλαγές ρυθμών και ταχύτητας, πότε ανεβάζοντας κάπως τα γκάζια και πότε δίνοντας έμφαση στο "groove". Ακολουθεί το ομώνυμο τραγούδι του EP, το οποίο κινείται σε ένα αρκετά γρήγορο tempo με πολλά ρυθμικά μέρη στο ενδιάμεσο και αρκετές αλλαγές και πάλι.

Τρίτο στη σειρά κομμάτι είναι το Destroyer, ένα πολύ heavy κομμάτι, κατά κύριο λόγο σε αργές έως μεσαίες ταχύτητες, και μόνο για λίγο «ξεφεύγει» με ένα πιο γρήγορο μέρος.

Το EP κλείνει με το Hall of Meat, το μεγαλύτερο σε διάρκεια και ταυτόχρονα το τραγούδι που προσωπικά ξεχώρισα εδώ, που έχει και αυτό ένα σταθερό mid-tempo ρυθμό στο μεγαλύτερο μέρος του αλλά για κάποιο λόγο μου φαίνεται πως συνδυάζει καλύτερα όλα τα καλά στοιχεία της μπάντας.

Γενικότερα πάντως όλα τα τραγούδια κινούνται σε ένα σταθερά καλό επίπεδο, χωρίς σκαμπανεβάσματα και η μπάντα, όντας αρκετά δεμένη, καταφέρνει μάλλον άνετα να διατηρεί το ενδιαφέρον αμείωτο σε όλη τη διάρκεια της ακρόασης, κάτι που αρκετές μπάντες στη φάση αυτή δεν το πετυχαίνουν εύκολα.

Το artwork, βλέπετε και πιο πάνω πως είναι πολύ όμορφο και αρκετά πρωτότυπο, και γενικά αυτό που ίσως έπαιρνε βελτίωση έχει να κάνει με την παραγωγή, καθώς οι κιθάρες ακούγονται κάπως χαμηλά και ίσως δεν αναδεικνύεται όσο καλύτερα θα μπορούσε ο όγκος της μουσικής τους.

Το Shipwreck δεν είναι η αποκάλυψη αλλά δεν νομίζω πως ήταν και αυτός ο σκοπός της μπάντας. Όπως και να έχει πρόκειται για μία δυνατή και πολύ heavy δουλειά, που προστίθεται στην λίστα των συνεχόμενων καλών κυκλοφοριών του τελευταίου διαστήματος από την ελληνική σκηνή.

Ακούστε το EP εδώ.

Links:
Facebook
Blogspot

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου