Αναζήτηση

Alpha & Omega - No Rest, No Peace

Οι Καλιφορνέζοι Alpha & Omega (δεν θέλει και πολύ σκέψη ακούγοντας τη μουσική να καταλάβει κανείς από που πήραν το όνομά τους και ποιά μπάντα είναι από τις βασικές επιρροές τους) είναι ένα από τα συγκροτήματα που, πολύ δυστυχώς, δεν τους είχα δώσει όση προσοχή τους άξιζε μέχρι τώρα και είχα μείνει  σε μια επιφανειακή ακρόαση μερικών τραγουδιών.

Όμως σίγουρα μετά το άκουσμα του νέου τους album No Rest, No Peace από εδώ και πέρα θα τους παρακολουθώ πολύ περισσότερο, όπως σίγουρα θα συμβεί με πολλούς ακόμα. Και αυτό γιατί στα δέκα τραγούδια που περιέχονται εδώ η μπάντα με το βαρύ, καταιγιστικό hardcore της σε πιάνει απ'το λαιμό και πολύ απλά δεν χαλαρώνει τη λαβή σε κανένα σημείο.

Η μπάντα παίζει σε μεσαίες κυρίως έως σχετικά γρήγορες ταχύτητες με τεράστιο όγκο, riffs και τσαμπουκά. Όσο για τις κιθάρες είναι αυτό που λέμε ασταμάτητες.  Τo σφιχτοδεμένο rhythm section κάνει αυτό που πρέπει, με το μπάσο να οργώνει και τα τύμπανα, πότε με τις δίκασες, πότε στα (λίγα είναι η αλήθεια) breakdown σημεία να είναι η βάση που οι κιθάρες χτίζουν οροσειρές από riffs.

Τραγούδια σαν το ομώνυμο, το Burning Rope, το Downfall ή το Countefeit πχ στο οποίο προσθέτουν και ένα μελωδικό μέρος που θα άκουγες σε thrash κομμάτι στα τέλη των 80s, δεν γράφονται από πολλές hardcore μπάντες σήμερα. Όχι πως τα υπόλοιπα υστερούν σε κάτι αφού δεν υπάρχει υποψία τραγουδιού που να γεμίζει απλά το tracklist. To όνομα του, καταξιωμένου πλέον, Chad Gilbert είναι εγγύηση στην παραγωγή και δίνει στα τραγούδια τον όγκο που χρειάζονται.

Με λίγα λόγια ο συγκεκριμένος δίσκος θα είναι άνετα μέσα στα κορυφαία albums από μία από τις μπάντες που πλέον παίζει στην μεγάλη κατηγορία.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου