Αναζήτηση

Boysetsfire - While a Nation Sleeps

boysetsfire while a nation sleeps
7 χρόνια ήταν πολλά. Τόσα έχουν περάσει από την κυκλοφορία του συγκλονιστικού εκείνου The Misery Index: Notes from the Plague Years, ίσως της πλέον ολοκληρωμένης δουλειάς των Boysetsfire. Στο ενδιάμεσο μεσολάβησαν πολλά και ανάμεσα σε αυτά και η -ευτυχώς- προσωρινή τους διάλυση.

Το While a Nation Sleeps είναι η νέα τους δουλειά, η οποία αποτελείται από δεκατρία, πάντα πολιτικοποιημένα, τραγούδια στο γνώριμο ύφος τους, το οποίο όπως κάθε φορά έτσι και τώρα βρίσκουν τον τρόπο να εξελίσσουν.

Έτσι λοιπόν και σε αυτό το album, ακούμε τα πολύ χαρακτηριστικά φωνητικά του Nathan Gray, ο οποίος διατηρεί αυτό το μοναδικό χάρισμά του, τον τρόπο να πηγαίνει από τα καθαρά, σχεδόν συγκινητικά φωνητικά στο άλλο άκρο που σε κάνει να πιστεύεις πως λίγο ακόμα και θα εκραγεί από οργή, ενώ οι ιδέες στα riffs δίνουν και παίρνουν με τα Everything Went Black και Wolves of Babylon να είναι χαρακτηριστικά παράδειγματα hardcore με ρυθμούς που τσακίζουν κόκκαλα, χωρίς να χρησιμοποιούν τις κοινοτυπίες του είδους.

Αυτό που μάλλον διαφέρει σε σχέση με την προηγούμενη κυκλοφορία τους είναι οι διαφόρων ειδών πειραματισμοί, καθώς ο ήχος είναι περισσότερο προσανατολισμένος στο hardcore, αρκετά μελωδικό μεν αλλά πάντα hardcore και πολύ πιο σφιχτός όσον αφορά την δομή των τραγουδιών. Εννοείται πως υπάρχουν και τα τραγούδια που σου καρφώνονται κατευθείαν στο μυαλό όπως π.χ. το Heads Will Roll και το αμέσως επόμενο Phone Call (4am) και το αποτέλεσμα είναι ένας δίσκος που πολύ δύσκολα θα χάσεις το ενδιαφέρον σου στη διάρκειά του.

Όσοι αγάπησαν αυτή την πολύ σημαντική και μάλλον αδικημένη μπάντα, είναι σίγουρο πως θα ενθουσιαστούν για μία ακόμα φορά. Το είπαμε και πιο πάνω, οι Boysetsfire έχουν τον τρόπο να διατηρούν πάντα φρέσκο τον ήχο τους και αν και δύσκολα θα το χαρακτήριζα σαν το καλύτερο album τους, αυτό δεν σημαίνει πως δεν είναι μία από τις καλύτερες hardcore κυκλοφορίες για φέτος. Για τους υπόλοιπους τα γνωστά...

website
facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου