Αναζήτηση

Puig Destroyer: grindcore μπαντα για το baseball

Το ότι μερικές grindcore μπάντες επιλέγουν περίεργα θέματα στιχουργικά δεν μας είναι και άγνωστο, αλλά οι Puig Destroyer είναι μια ξεχωριστή περίπτωση αφού πέρα από το λογοπαίγνιο του όνοματός τους, το οποίο εμπνεύστηκαν από τον Yasiel Puig, έναν παίχτη του baseball που αυτομόλησε στην Αμερική από την Κούβα και του logo με αυτό των Pig Destroyer,  ασχολούνται αποκλειστικά με αυτό το άθλημα.

Το συγκρότημα περιλαμβάνει μουσικούς σαν τον Mike Minnick των Curl Up & Die στα φωνητικά και τον Riley Breckenridge από τους Thrice(!) στον προγραμματισμό των drums, μαζί με τους Ian Miller και Jon Howell από τους Kowloon Walled City.
Πέρα από το στιχουργικό τους περιεχόμενο, το οποίο υποθέτω απευθύνεται περισσότερο στο αμερικάνικο κοινό, αυτό που μετράει, η μουσική τους δηλαδή, είναι πραγματικά πολύ καλό grindcore με αρκετά hardcore στοιχεία.

Προφανώς τα drums φέρνουν στο μυαλό τους AxNxB, αλλά η μπάντα έχει δουλέψει την μουσική της και ιδιαίτερα τα riffs της και δεν ακούγεται σαν απλά ένα ακόμα grind σχήμα χωρίς λόγο ύπαρξης.

 Ο καιρός θα δείξει βέβαια αλλά στο ενδιάμεσο μπορείτε να τσεκάρετε το νέο τους EP με τίτλο Wait for Spring. Το EP περιέχει 8 κομμάτια με συνολική διάρκεια κάτω από 7 λεπτά και μπορείτε να το κατεβάσετε εδώ, μαζί με την προηγούμενη ομώνυμη δουλειά τους.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου