Αναζήτηση

Coke Bust - Confined (review)

coke bust confined
Για τους straight edge hardcore οπαδούς, οι Coke Bust που προέρχονται από την πόλη που μας έχει δώσει τόσες και τόσες τεράστιες hardcore μπάντες, την Washington D.C,. είναι σίγουρα πλέον μία από τις αγαπημένες και σταθερές μπάντες που έχουν καταφέρει να γίνουν σημείο αναφοράς αν και δυστυχώς δεν έχουν γίνει ευρύτερα γνωστοί. Για όλους εμάς τους υπόλοιπους είναι μία καταπληκτική hardcore μπάντα, τα μέλη της οποίας έχουν παίξει ή παίζουν σε διάφορες μπάντες και η μουσική τους χαρακτηρίζεται από τις γρήγορες ταχύτητες που αν και δεν είναι ακριβώς, σίγουρα πλησιάζουν επικίνδυνα τα powerviolence/grind χωράφια, τα τσιτωμένα φωνητικά και τους πολύ δυνατούς στίχους, που δεν είναι το κήρυγμα που κάνουν άλλοι αλλά περισσότερο μία έντονη εξωτερίκευση των απόψεών τους. Όσο για τα τύμπανα η θητεία του drummer τους στους Magrudergrind μιλάει από μόνη της.

Περνώντας λοιπόν στη μουσική, με τη νέα, δεύτερή τους full length δουλειά με τίτλο Confined κάνουν τα πράγματα για μία ακόμα φορά ζόρικα για όσους θέλουν το hardcore τους γυαλισμένο και εύπεπτο καθώς τo album είναι αυτό που λέγαμε στα χωριά μας με δύο λόγια "in your face". Σε λιγότερο από 10 λεπτά που διαρκεί η μπάντα δεν αφήνει δευτερόλεπτο να πάει χαμένο και εξαπολύει μια ακόμα επίθεση με τα γκάζια πατημένα μέχρι κάτω με οργή και ενέργεια να ξεχειλίζει. Η μπάντα έχει κάνει πραγματικά σπουδαία δουλειά στην σύνθεση των τραγουδιών με αποτέλεσμα τα τραγούδια αν και πολύ μικρά σε διάρκεια να παρουσιάζουν μεγάλη ποικιλία και τρελούς ρυθμούς.

Αυτό που μου αρέσει περισσότερο σε αυτή τη μπάντα είναι πως όλη η αισθητική τους από το artwork και την γενικότερη ασυμβίβαστη παρουσία τους μέχρι φυσικά τον ήχο, φέρνει στο μυαλό τη στάση παλιών hardcore/punk συγκροτημάτων, χωρίς οι ίδιοι να γίνονται γραφικοί. Όσοι τους γνωρίζουν δεν θέλουν άλλες συστάσεις. Για τους υπόλοιπους και κυρίως όσους γουστάρουν μπάντες σαν τους Infest, θα βρούν στο Confined έναν από τους καλύτερους δίσκους που κυκλοφόρησε σε αυτή τη φάση τον τελευταίο καιρό.

bandcamp
website

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου