Αναζήτηση

Nails - Abandon All Life

Το Unsilent Death, το προηγούμενο album των Καλιφορνέζων Nails, ήταν αναμφισβήτητα μία από τις καλύτερες και κυρίως πιο κάφρικες δουλειές του 2010, οπότε το νέο τους album Abandon All Life, είναι και ένος είδους test, ως προς την διάρκεια που μπορούν να έχουν, και απ΄ ότι φαίνεται έκαναν το θαύμα τους για μία ακόμα φορά και δεν τους επηρέασε στο ελάχιστο, το όποιο hype γύρω από το όνομά τους. Αντίθετα στην περίπτωση τους, αυτή η «επιτυχία», μάλλον τους έκανε να αισθανθούν και πιο σίγουροι για την μουσική τους με αποτέλεσμα να δημιουργήσουν ακόμα πιο στέρεες συνθέσεις.


Το εύκολο είναι απλά να πεις πως το Abandon All Life, είναι η τέλεια μίξη όλων εκείνων των ακραίων ιδιωμάτων που μας κάνουν να ανατριχιάζουμε συχνά πυκνά. Όμως ο όγκος και η ηχητική βία ή κοινώς σαπίλα που εκπέμπουν τα τραγούδια, είναι ανελέητη και ασταμάτητη, και όσο και αν αυτό ακούγεται σαν μία ακόμα κοινοτυπία, αν σκεφτούμε το πόσο γυαλισμένες και προσεκτικές είναι οι περισσότερες metal ή hardcore κυκλοφορίες πλέον, αυτό το album ξεχωρίζει σαν τη μύγα μες το γάλα.

Ο δίσκος περιέχει 10 τραγούδια, αλλά κυλάει τόσο γρήγορα που δεν καταλαβαίνεις πότε άρχισε και πότε τελείωσε και όσον αφορά το καθαρά μουσικό μέρος, το μόνο σίγουρο είναι πως τα μέλη της μπάντας έχουν λιώσει τους death metal δίσκους που βγαίνανε από την Ευρώπη, εκεί στις αρχές των 90s και το συνδυάζουν με το hardcore, το sludge και το grindcore, στις πιο πρωτόγονες εκδοχές τους. Αν αυτό δεν σας είναι αρκετό, τότε άδικα διαβάζατε τόση ώρα.

Το τέλος της χρονιάς θα τους βρεί χαλαρά σε πολλές λίστες με τα καλύτερα album και δικαιολογημένα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου