Αναζήτηση

Finisterre / Geraniüm - Split EP

Η Contraszt! Records είναι μία γερμανική εταιρεία, η οποία κυκλοφορεί κυρίως σε βινύλιο, δίσκους σκοτεινού hardcore, crust και punk στους οποίους συμπεριλαμβάνονται και δουλειές από μπάντες όπως οι Alpinist, Lies Feed the Machine, Drip of Lies, Masakari κ.α.

Στο bandcamp της εταιρείας μπορείτε να βρείτε για download αρκετές από αυτές τις κυκλοφορίες και ένα από τα split τα οποία κυκλοφόρησε το καλοκαίρι που μας πέρασε είναι αυτό με δύο από τις πιο δυνατές crust μπάντες των τελευταίων χρόνων και αρκετά γνωστών σε όσους ασχολούνται με τον συγκεκριμένο ήχο, τους Γερμανούς Finisterre και τους Γάλλους Geraniüm, με δύο τραγούδια των πρώτων και ένα από τους τελευταίους.

To Facing Fears είναι το κομμάτι που ανοίγει το split και μετά από μία πολύ μικρή μελωδική εισαγωγή, οι Finisterre ανεβάζουν την ένταση αμέσως με έναν mid-tempo αλλά πολύ δυνατό ρυθμό αλλά έχει και κάποια σημεία που βγαίνουν πιο straight hardcore. Το Bruised ξεκινάει πιο αργά σε πιο κλασικό crust στυλ και μέχρι τη μέση του περίπου διατηρεί αυτό το ύφος αλλά από εκεί και πέρα το τραγούδι γίνεται πολύ πιο γρήγορο και τσιτωμένο.

Οι Geraniüm προσφέρουν το μεγαλύτερο σε διάρκεια, πιο σκοτεινό και progressive, όσο αταίριαστο και αν ακούγεται αυτό, κομμάτι του EP. Και αυτό γιατί στην διάρκεια των σχεδόν 7 λεπτών που διαρκεί, η μπάντα αλλάζει αρκετές φορές ταχύτητες και ρυθμούς ανεβάζοντας σταδιακά την ένταση, από την «μελωδική» εισαγωγή μέχρι τα διάσπαρτα μικρά και απόλυτα ταιριαστά ξεσπάσματα και ρυθμικά μέρη που θα κάνουν και τον τελευταίο ακροατή να κουνήσει το κεφάλι του πάνω-κάτω, ενώ τα απελπισμένα και πνιχτά φωνητικά σε συνδυασμό με την γαμάτη δουλειά στις κιθάρες, ανεβάζουν ακόμα περισσότερο το επίπεδο.

Mία πολύ δυνατή κυκλοφορία, που συστήνεται ανεπιφύλακτα στους οπαδούς του είδους.

Finisterre bandcamp
Geraniüm bandcamp

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου