Αναζήτηση

Carnist - Unlearn

canrist unlearn
Δεν πέρασε και πολύς καιρός από την διάλυση των Momentum μετά το Herbivore αφού ολοκλήρωσαν το σκοπό τους σαν συγκρότημα και η νέα μπάντα με το όνομα Carnist, με μέλη όπως, ο πάντα δραστήριος frontman, Alex CF (που σε λίγο θα ξεχάσει σε πόσες μπάντες έχει συμμετάσχει) έχει ήδη έτοιμο το πρώτο της album με τίτλο Unlearn.

Δεν θα περίμενε κανείς κάτι διαφορετικό από πολιτικοποιημένο vegan hardcore/punk με τα ονόματα που συμμετέχουν στη μπάντα και το παρελθόν τους και για μία ακόμα φορά το album είναι concept, όχι με τη στενή έννοια του όρου, που όπως υποδηλώνει ο τίτλος του ασχολείται με την απομάθηση των διαφόρων κοινωνικών και πολιτισμικών στερεοτύπων.

Μουσικά οι Carnist μάλλον συνεχίζουν από εκεί που σταμάτησαν στο Herbivore με τον ήχο στις κιθάρες να είναι τραχύς, επιθετικός και άμεσος, με πιο πολλά γρήγορα μέρη όπως στο A History of Violence αλλά και κάποια πιο μελωδικά σημεία, χωρίς φυσικά τα post στοιχεία των Light Bearer και Fall of Efrafa. Διάσπαρτα υπάρχουν και διάφορα samples, τα οποία τονίζουν περισσότερο το μήνυμα που θέλουν να περάσουν μέσα από τη μουσική.

Το album έχει διάρκεια λίγο κάτω από 25 λεπτά και από τα 15 τραγούδια που περιέχει τα περισσότερα κινούνται κάτω από τα δύο λεπτά. Αυτό που ξεχωρίζει στον ήχο αυτή τη φορά είναι ο συνεχής βομβαρδισμός από το μπάσο, το οποίο βγαίνει μπροστά και σε πολλά σημεία οδηγεί τα τραγούδια όπως π.χ. στο October 13th, με την άξια συμπαράσταση των τυμπάνων.  Για τα φωνητικά δεν χρειάζονται πολλά σχόλια αφού ο Alex είναι ως γνωστόν ο ορισμός του «νιώθω απόλυτα ότι τραγουδάω» frontman.

Μην ξεχάσω να αναφέρω και τις συμμετοχές μελών στα φωνητικά από μπάντες όπως οι Light Bearer, Gottesmorder, Monachus κ.α που εμπλουτίζουν το album.

Το Unlearn θα κυκλοφορήσει σε λίγο καιρό κανονικά από την Alerta Antifascista αλλά στο ενδιάμεσο η μπάντα το προσφέρει και για download.

Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου